Våre lokale band rundt Kristiansand

Qz & The Wizards

Deltok på vår Åpningskonsert

Oz & The Wizards er et bluesband fra Kristiansand og bandet vil presentere et godt knippe blueslåter som sjefen sjøl, Oz, har skrevet. I en musikalsk verden full av coverband er det forfriskende å presentere et bluesband som skriver egne låter.
Bluesen bandet spiller er i Chicago- og Delta-sjangeren og varierer fra det helt sarte til mer up-tempo. Groovy og fengende blues, rett og slett.
Stilen er lett kjennbar, enten låtene er Delta eller Chicago inspirert, samtidig bringer Oz nye elementer inn i låtene med sine briljante musikalske krumspring. Oz sin ektefølte håndtering av gitarspillet, enten det er via sliden eller drivende solospill, gir i stødig samspill med resten av bandet, en følelse av at dette er blues som kommer rett fra hjertet.

Oz & The Wizards har eksistert i et års tid og har allerede spilt på Christiansand Bluesklubb, Kilden og flere andre konserter i området. Bandet er booket til flere bluesklubber utover høsten og vinteren, og har konserter blant annet hos Sandnes bluesklubb og Stavanger BluesClub. De er også booket til Bad Pyrmont Bluesfestival i Tyskland neste år. 

Deltok på Åpningskonserten til CBRC

Bandet består av:
Osmund "Oz" Grytdahl - vokal, gitar og munnspill
Niklas Dimitri Halseide - gitar, maracas
Ole Louis Lilløy - bass
Oddvar Michaelsen - trommer

Mr Wonderful

Deltok på vår Åpningskonsert

Peter Green's Fleetwood Mac ble etablert i 1967. Da Fleetwood Mac lanserte sitt debutalbum i 1968, ganske enkelt kalt "Peter Green's Fleetwood Mac" slo den ned som en bombe. Det ble veldig manges første møte med den elektriske Chicago bluesen, så også for flere av medlemmene i Mr. Wonderful.
Mr Wonderful starter reisen i 1967, og avslutter i 1970, da Peter Green tok sin fatale syretripp og sluttet i bandet. For mange mistet Fleetwood Mac sin magi da Green forsvant. Noe av denne magien gjenskaper Mr Wonderful på sine konserter!


Det blir skittent, rått og tungt. Akkurat som god bluesrock skal være. Gled deg til en rå kveld i Peter Green's ånd!
Mr. Wonderful består av meget rutinerte musikere fra Kristiansand


Kåre Ørnevik: Vokal
Geir Åge Vågane: Gitar & munnspill
Børre Kristiansen: Gitar & vokal
Marius Eriksen: Gitar
Svein Harald Karlsen: Bass
Terje Strømsvåg: Trommer

Billy Goat

Deltok på vår åpningskonsert

Rock ’n roll/bluesband fra Kristiansand som startet opp høsten 2013.
Bandets medlemmer er Geir Åge Vågane - vokal/gitar/munnspill, Thor Sverre Gabrielsen – gitar, Oddvar Michaelsen – trommer og Jarle Trydal – bass/vokal.
Alle medlemmene kommer fra det nå nedlagte legendariske Kristiansands pub rock bandet Ritas Lolitas som holdt koken i nærmere 20 år før et av original medlemmene takket for seg. Opp fra ruinene av nedlagte Ritas Lolitas har det slitt seg løs en stor sint geitebukk med kvasse horn og senket hode som har etablert seg med helt nye låter, men med samme mål som før om å levere svett rock n’ roll og blues. Navnet ble Billy Goat. Navnet er selvfølgelig tatt fra en gammel bluestekst (Sonny Boy Williamson - The Goat), som seg hør og bør for et slikt band.
Billy Goat har hatt flere vellykkete opptredener siden oppstarten i 2013 og det er ingen tvil om at bandet har beholdt spillegleden og spillelysten som alltid har vært et varemerke for disse karene.
"Billy Goat" er spillekåt og klar til å stange vinterdepresjonen ut av enhver med sans for sugende rhythm & blues, vintage New Orleans-funk og hardtslående pub rock

 

South State

Deltok på Åpningskonserten vår

Add

Bluesrock, dansbar
Medlemmer:
Peter Arnesen, gitar, vokal, munnspill
Per Gunnar Birkeland
Ernesto Bao Fernandez
Heidi Mykjåland, vokal
Jan Vidar Josephsen, gitar
Johannes Mala, trommer

South State oppstod ut fra Otra Delta. Otra Delta spilte egenprodusert blues på norsk, men markedet for dette er relativt begrenset i Norge. Vi snakket sammen med flere, bl.a tidligere medlemmer av Tveit Bluesbikers (seinere Kr.sand Bluesband) og etter hvert kom South State til. Året var 2014.
Eric Backer-Røed fra Bergen var innom i bandet en periode, likedan Trond Skjæveland som var med å starte bandet. South State hadde sin første fellesøving i midten av mars 2015 og spilte på Håndverkeren i Kr.sand seinere den samme våren.

Deltok også på Åpningskonserten til CBRC

text

The Last Time Band

Deltok på åpningskonserten vår

Medlemmene i bandet har lang fartstid innen blues og blå musikk og har gjennom et langt musikkerliv vært aktive utøvere og formiddlere av den blå musikkformen. Etter flere tiår på vegen og spillejobber i inn og utland er spillegleden og kjærligheten til blues og blå musikk fremdeles på topp. The Last
Time band blander tradisjonelle bluesklassikere med moderne bluesryttmer og krydrer dette med Stonesklassikere. Dette har gitt bandet en egen sound og indentitet som også er blitt bandets kjennetegn.

Deltok på Åpningskonserten til CBRC.


The Last Time band består av

Tor Einar ¨Daumann¨ Jacobsen gitar/vokal,

Hans Petter Bentsen trommer/vokal og

Jan Erik Moen bass/vokal.

Add text

Nightcrawler

Deltok på Åpningskonserten vår

Blues & Bluesrock & Rock
Thor Johannessen - gitar
Terje Iversen - vokal
Bjørn Eggum - gitar
Olav AndréOmdal - tangenter
Reidar Skovly - bass
Harald Eivindson - trommer

Deltok på Åpningskonserten til CBRC

Add text

Rusty Nails

Deltok på Åpningskonserten våreading

Rusty Nails har standard instrumentering med to gitarer, klaviatur, bass og trommer. Terje
og Terje bytter på hovedvokal og de andre korer.
Vi spiller gjerne musikk vi og andre liker: populærmusikk, rock, blues – mye fra
det fantastiske tiåret «70-tallet» - eksempelvis Neil Young, Pink Floyd, ZZ Top,
Jimi Hendrix, Status Quo, Supersonic Blues Machine, Sting, DeLillos, osv.

Deltok på Åpningskonserten til CBRC


Terje Meland
Terje Roar Madsen
Dagfinn Nesje
Børre Kristiansen
Jan Helge Mosby